Nieuws
25 maart 2021

Het open maken en verticuteren van gazons

Naarmate de seizoenen verstrijken, vervuilen grasresten, mossen en dode wortels uw gazon. Een dikke, vezelige laag wordt hierdoor aan uw gazon toegevoegd en is zeer schadelijk voor het gazon. Deze laag houdt het vocht vast en houdt het tegen dat uw gazon water, lucht en voedingsstoffen krijgt, die allemaal nodig zijn voor een goede gezondheid van uw gazon.

Door uw gazon te verticuteren en te maaien, kunt u de bodem beluchten en het grasmaaisel verminderen. Op die manier kan de bodem het water en de voedingsstoffen gemakkelijker opnemen. Hierdoor wordt het verschijnen van mos vertraagd, wordt uw gazon dichter, weerbaarder en worden de graswortels versterkt. Dit bevordert de ontwikkeling van het gazon!

Ontmossen/verticuteren met uw zitmaaier

De verticuteerhark MM103, speciaal ontworpen voor onze machines uit de Bahia: Hydro 80, Hydro 100, Buffalo en Attila SKD reeks, stelt u in staat om het mos en vilt te verwijderen en uw gazon dit met een hoge werkprestatie. Dit werktuig, met een werkbreedte van 80 cm, wordt vooral gebruikt op vochtige en schaduwrijke gronden. Op deze manier krijgt uw gazon wat lucht door het mos en vilt dat het verstikt, te verwijderen. Met deze accessoire kunt u helpen uw gazon nog mooier te maken!

Deze verticuteerhark is ook uitermate geschikt om molshopen uit te vlakken.

Verticuteren met uw zitmaaier

De unieke verticuteermachine MSC124 is speciaal ontworpen voor onze modellen Hydro 124DX/DN en Hydro 124DL, deze machine is uitgerust met een hydraulische aandrijving, deze heeft een werkbreedte van 125 cm. Met deze machine kunt u de mos- en vilt laag in één keer verticuteren en opzuigen, en door de hooglosinrichting op onze machines is het zelfs mogelijk om het opgevangen materiaal op een hoogte van 1,80 m te lossen (dus rechtstreeks op een aanhanger of in een container). Ideaal voor grotere percelen zoals campings, recreatieterreinen, etc.

 

De ETESIA MSC45 verticuteermachine: het onmisbare gereedschap

Etesia's verticuteermachine is ontworpen om twee dingen voor uw gazon te doen: mos en vilt verwijderen en zo veel mogelijk onkruid te vernietigen. De machine heeft de mogelijkheid om twee verschillende rondsels te monteren: één met messen voor losse grondsoorten en één met veren voor de harde ondergrond.

Kenmerken machine:

  • Honda GX160 motor
  • Motorvermogen van 5,6 PK
  • Werkcapaciteit tot 1500m²/h
  • Werkbreedte van 45 cm
  • Snelwisselsysteem van de werkeenheid (rondsel)
  • 1 vast mes standaard meegeleverd (ref.MZ45C) > verticuteerfunctie voor alle terreinen
  • 1 veermes (optie ref. MZ45R) > stompfunctie voor dunne grasvelden en harde ondergronden