De ETESIA afdelingen

Onderzoek & Ontwikkeling

Onze creatiedrang en wil uiten zich in het ontwerp van nieuwe producten, wat elke onderneming kansen biedt in de toekomst. Voor de groep Elmar WOLF is dit echter een permanente obsessie. ETESIA kan samengevat worden als klein maar leidinggevend inzake innovatie.

 

Het Centrum voor Onderzoeken, Studies en Tests (COST) wordt gezamenlijk door WOLF gereedschappen en ETESIA gerund die er elk 5% van hun omzet en 10% van hun personeel voor uittrekken. Voor ETESIA betekent dit dat 10 ingenieurs en technici zich volledig ten dienste stellen van de innovatie en prestaties van haar professionele zitmaaiers.

Het studiebureau bezit 17 CAD-posten die werken op CATIA V5. Het beheer van de technische gegevens gebeurt met PLM-software (Product Life cycle Management).

Met de berekeningssoftware voor afgewerkte elementen is het mogelijk virtuele simulaties uit te voeren om bepaalde onderdelen, bestanddelen of zelfs volledige systemen te vergelijken of goed te keuren vooraleer prototypes te bouwen.

De prototypewerkplaats van het COST is volledig geïntegreerd en beschikt over alle gereedschappen, tools en machines voor de verwezenlijking van werkende modellen zoals deze door het studiebureau vastgelegd werden.

Alle genormaliseerde en specifieke testen die garant staan voor de veiligheid en goede werking van onze producten gebeuren intern. De teams van het COST zijn elk jaar goed voor 3.000 uren praktijktesten en 30.000 testuren.

Deze inspanningen leveren ook hun vruchten af met meer dan 50 belangrijke octrooien die het COST sinds 1958 ingediend heeft. Dit getuigt van het engagement van de groep om nieuwe normen vast te leggen inzake comfort, veiligheid en doeltreffendheid van haar producten. Bovendien sleepte ETESIA in 2009 de regionale prijs voor innovatie in de wacht.