De geschiedenis van ETESIA

Een revolutionair concept.

25 jaar geleden maakte, ETESIA haar intrede in het onderhoud van groene ruimtes. Het was in 1989 met een revolutionair concept : de eerste zitmaaier met rechtstreekse en ingebouwde opvang : de Hydro 100. Dit nieuw concept heeft de markt van de grasmaaiers en verandert en legde zich snel op als de onvermijdelijke referentie. 

Teken van Etesia’s voorsprong, na meer dan 15 jaar exclusiviteit, hebben de hoofdconcurrenten een gelijkaardig systeem nagebouwd.

 

Een success story

Vandaag, beschikt ETESIA over een van de beste dealernetwerken in tuin- en pqrkmachines van Europa, het is een gewaardeerde leverancier geworden van openbare besturen en professionele tuinaannemers. Etesia geniet van een uitzonderlijke internationale aanwezigheid in meer dan 30 landen verdeeld over de 5 continenten.

De bijzonderheid van Etesia berust in haar oorsprong en haar grootte,  ETESIA is de enige producent  van zitmaaiers, deze KMO uit de Elzas met 130 mensen moet het opnemen tegen gigantische Amerikaanse en Japanse multinationals. En desondanks deze woeste concurrentie, 25 jaar later, slaagt het bedrijf er steeds weer in zich op te leggen als een hoodfspeler in haar markt

De geheimen achter dit succes ? Duurzame waarden : de passie  van de mensen en technische innovatie ter beschikking  van de prestaties van de machines en het welzijn van de gebruiker en  zijn omgeving.

Een beroep : professional van de groene ruimtes 

Lid van  de OUTILS WOLF groep, bekend om zijn halve eeuw ervaring in de tuinsector, ETESIA is gespecialiseerd in de ontwikkeling, de productie en de verkoop van  machines voor het onderhoud van tuin, park en milieu . Sindsdien, heeft onze uitstekende reputatie op gebied van maaiprestaties voor elk van onze 12 productgamma’s uitgebreid naar onze noties van robuustheid, betrouwbaarheid, ergonomie en innovatie die synoniemen zijn geworden voor ETESIA.

 

 

Een toekomstvisie 

Het is op deze waarden dat ETESIA haar toekomstvisie bouwt : innovatie en de wil naar verbetering bepalen haar  strategie. Zo won  Etesia  in 2008,  de INPI Beker voor Innovatie  voor de Elzas streek en is ze  ISO 9001 versie 2008 gecertificeerd.

Maar ETESIA rust niet op zijn lauweren en koestert meer dan nooit de ambitie om op vlak van innovatie en prestatie de marktreferentie te blijven. Zo, besloten Etesia en haar partner OUTILS WOLF midden in internationale financiële crisis te investeren in een gloednieuw ontwikkelingscentrum : het Centre de Recherche Elmar Wolf, genaamd naar de oprichter van de WOLF GROEP.

De certificeringen

Certificaties 

De kwaliteit en service naar onze klanten is onze grootste bezorgdheid. Het bedrijf Etesia respecteert internationale kwaliteitsmanagementnormen

Etesia, een bedrijf involgen groei ...

  • Meer dan 44 referenties maaiers
  • Een team van 130 werknemers
  • Een omzet van ongeveer 35 miljoen euro.