Nieuws
05 september 2022

Groen Techniek Holland

Bezoek ons tijdens GroenTechniek Holland van 14 t/m 17 september 2022 in Biddinghuizen. Wij zijn ook dit jaar weer van de partij op stand 8.04 om onze collectie duurzame, elektrische grasmaaiproducten te demonstreren.

Op zoek naar een elektrische grasmaaier? Wilt u zelf zien hoe 100% elektrische onderhoudsproducten van Etesia werken? Bezoek ons dan tijdens GroenTechniek Holland van 14 t/m 17 september 2022 in Biddinghuizen. Wij zijn ook dit jaar weer van de partij op stand 8.04 om onze collectie duurzame, elektrische grasmaaiproducten te demonstreren. Kunt u ons dit jaar niet bezoeken op de beurs maar bent u wel geïnteresseerd in de mogelijkheden van elektrisch maaien? Neem dan contact met ons op.

De vraag naar emissievrij en duurzaam maaien wordt steeds groter. Een belangrijke en positieve ontwikkeling. Om onze aarde schoon en mooi te houden, moeten we het gebruik van fossiele brandstoffen verminderen. Met een uitgebreide collectie volledig elektrische grasmaaiers spelen wij in op de wens om een schonere toekomst.

De voordelen van elektrisch maaien

100% elektrische grasmaaiproducten gebruiken geen brandstof en stoten geen CO2 uit. De slijtage aan de motor is aanzienlijk minder dan bij een brandstofmotor, omdat er minder bewegende delen in de motor zitten. Dit heeft als voordeel dat de onderhoudskosten lager zijn. Ook is het functionele ontwerp van de meeste elektrische grasmaaiproducten eenvoudiger dan die van de traditionele grasmaaiers waardoor er minder vaak onderhoud nodig is.

Het milieuaspect en onderhoudsvoordeel zijn niet de enige voordelen. Elektrisch maaien produceert een stuk minder lawaai dan maaien met een grasmaaier op brandstof. Door de stillere machines beschermt u uzelf, uw medewerkers én uw gasten of bezoekers tegen geluidsoverlast. U kunt voortaan maaien wanneer het ú uitkomt.

Geruisloos maaien zonder geluidsoverlast

Het geluid dat onderhoud met zich meebrengt wordt door de meeste mensen als hinderlijk ervaren. Ook de uitstoot van benzine- of dieseldampen zijn onprettig voor de omgeving. Eigenaren van campings of vakantieparken zijn daarom beperkt in het plannen van het onderhoud van hun terrein.

Door het gebruik van een elektrische grasmaaier is het mogelijk om onderhoud uit te voeren in de uren dat omgevingslawaai normaal gesproken als storend wordt ervaren. Bijvoorbeeld wanneer (camping)gasten nog op één oor liggen. Of wanneer de gasten van een vakantiepark aan het eind van de middag gezellig op het terras zitten. Geruisloos maaien is dan ook een wens van vele park- en campingeigenaren.

Door te maaien met een stille, geurloze maaier kunt u op elk moment van de dag uw gazons onderhouden zonder uw gasten te storen, zelfs in de vroege ochtend! De stille, elektrische grasmaaiers van Etesia stellen u in staat uw onderhoudsplanning te verlengen en zo efficiënt mogelijk in te delen.

Gebruiksvriendelijk, onderhoudsarm en innovatief

Elektrische onderhoudsapparatuur voor tuinen, parken en openbare ruimten wordt steeds populairder. Lokale overheden, hoveniers, campingeigenaren en particuliere grondbezitters ervaren inmiddels de voordelen van onderhoud met elektrische machines.

Etesia heeft voor elke onderhoudsuitdaging een oplossing. Hieronder beschrijven wij enkele favoriete modellen.

DONKY (MBEB)

De nieuwe elektrische uitrustingsdrager DONKY verlicht het werk op bouwplaatsen en in groene ruimten. DONKY ontlast uw armen en rug door zware lasten voor u te verplaatsen. Zonder lawaai en zonder uitlaatgassen. Deze milieuvriendelijke en stille krachtpatser biedt hulp bij werkzaamheden als reiniging, landschapsinrichting, hovenierstaken etc. De DONKY is verkrijgbaar met diverse accessoires zoals een in hoogte verstelbare laadbak, stalen kipbak en houten platform voor het eenvoudig verplaatsen van zakken aarde of zware apparatuur.

VTE Trekvoertuig

De VTE is een elektrische grasmaaier en trekvoertuig in één. Een multifunctioneel voertuig voor het verplaatsen, slepen en trekken van lading. Zijn compactheid maakt hem zeer wendbaar. De afwezigheid van uitstoot en geluid maakt hem geschikt voor gebruik in gesloten omgevingen zoals fabrieken en ziekenhuizen. De onderhoudsvrije accu’s laden op in slechts 6 uur. Uit te breiden met een strooier, sneeuwblad of ontmosser. De VTE heeft een hoog trekvermogen en laat geen sporen achter op de grond van een werkplaats of in het gazon.

M2E Accu gazonmaaier

De eerste professionele 100% elektrische zitmaaier met grasopvang. De M2E is een multifunctioneel voertuig voor alle soorten onderhoudstaken en inrichtingswerk. De maaier is compact, wendbaar en geschikt voor alle ondergronden. Hij heeft een korte draaicirkel en is veilig en stabiel, zelfs op hellingen. De M2E accu gazonmaaier is een populaire machine onder hoveniers. 

ET Lander

Het volledig elektrische bedrijfsvoertuig ET Lander is geschikt voor het vervoeren van ladingen tot 1000 kg. Gebouwd op een robuust chassis is dit voertuig speciaal ontwikkeld voor gebruik op wegen en alle soorten paden in zowel de stad als op het platteland. De ET Lander is een krachtige hulp bij werkzaamheden op vlak of moeilijk terrein. Uitgerust met all road banden en geïntegreerde oprijplaten maakt dit terreinvoertuig het transport van materialen of onderhoudsapparatuur eenvoudig. Het ergonomische ontwerp van de cabine met stuurbekrachtiging en 360° graden zicht maken het voertuig gemakkelijk te bedienen voor iedereen.

Nieuwe generatie Lithium Ion accu’s

De Etesia onderhoudsmachines zijn voorzien van een nieuwe generatie accu’s; de Lithium Ion accu. Deze krachtige batterijen gaan langer mee dan de meeste andere batterijen in elektrische machines.
De Lithium Ion accu is leverbaar in 2 uitvoeringen. Eén uitvoering met een capaciteit van 100 Ah met een maximale maaitijd tot 3 uur en de tweede uitvoering met een capaciteit van 160 Ah en een maximale maaitijd tot maar liefst 5 uur. Dit maakt het mogelijk om grote oppervlaktes in één keer te onderhouden zonder onderbreking.

Doordat de lader van de accu “on board” is gemonteerd is het mogelijk de accu tussentijds op te laden bij een 230 V stroomaansluiting. Ideaal om tijdens de koffiepauze even bij te laden!  

Meer weten? Bezoek ons tijdens GroenTechniek Holland

Wilt u zelf zien hoe 100% elektrische onderhoudsproducten van Etesia werken? Bezoek ons dan tijdens GroenTechniek Holland. Wij zijn ook dit jaar weer van de partij om onze collectie duurzame, elektrische grasmaaiproducten te demonstreren. Kunt u ons dit jaar niet bezoeken op de beurs maar bent u wel geïnteresseerd in de mogelijkheden van elektrisch maaien? Neem dan contact met ons op.