Nieuws
19 maart 2020

Gebruikersportret: Jean-Marie Meder en zijn Hydro 80

"Je hebt een wendbaarheid die tot op de dag van vandaag geen enkele andere machine heeft."

De gebruiker

Jean-Marie Meder woont in Wintershouse in de Elzas. Hij stopte zijn activiteit in 2010. Voorheen was hij salesmanager bij een multinational die bakstenen en dakpannen verkocht.

Hij leerde Etesia kennen via een professionele tuinman. Na gezien te hebben hoe de machine werkte, viel hij verliefd op het maaibeeld en wist hij meteen dat  dit voor hem de ideale machine was.

 

Hij wilde meer informatie over het product en het bedrijf, hij ging op het internet om meer details te krijgen.

Maar hij wilde nog meer te weten kopen,  in de tussentijd was er in Wissembourg bij Etesia een fabrieksbezoek voor het publiek. "Ik ging erheen en daar zag ik hoe deze machine werd gemaakt. Ik was bijna verbaasd te zien dat zo'n machine gemaakt kon worden. En toen besloot ik een Etesia te kopen", vat hij samen.

De voordelen van zijn Hydro 80

"Maaien en opvangen, mulchen of zijdelings uitwerpen."

Jean-Marie Meder zegt dat zijn Hydro 80 zitmaaier zeer wendbaar is en uitgerust is met een krachtige motor, en "dat is wat ik hier nodig heb, want ik heb 27 are grond met een helling van soms 10%."

Volgens hem is dit werk met geen enkele andere machine haalbaar.

Naast zijn Hydro80 bezit de heer Meder een aanhangwagen met een in lengte verstelbare trekstang. Hij gebruikt het met zijn Hydro 80 voor het transport van planten of bij het knippen van bloemen of hagen.

"Je hebt een wendbaarheid die je op geen enkele andere machine hebt."

Jean-Marie Meder koos voor een Hydro 80 vanwege de volgende voordelen: "Het maaisysteem is 80 cm breed en er is een rechtsteekse opvang in de 240-liter opvangbak . Het leegmaken van de opvangbak is eenvoudig, gewoon de handgreep optillen. Een geluidssignaal geeft aan wanneer de opvangbak vol is."

Onderhoud, een essentieel punt

"De laatste troef van mijn Hydro 80 is de gemakkelijke toegang tot alle mechanische onderdelen.

Je hoeft geen mechanisch genie te zijn om het basis onderhoud uit te voeren - om de twee jaar neem ik het mee naar een Etesia-specialist om te controleren of alles goed werkt. En ik doe het meestal in de winter, zodat het klaar is voor de lente", besluit Jean-Marie Meder. Regelmatig onderhoud van uw machine stelt u in staat om uw machine veilig te laten draaien.